Intrebari frecvente

Ce este tunul de ceata? In ce consta utilizarea sa?

Tunul de ceata este un sistem de securitate care se poate instala in completarea oricarui tip de sistem de alarma la efractie traditional. Sistemul de alarma va detecta efractia, va comunica evenimentul dispeceratului de monitorizare, iar pana la sosirea echipajului de interventie, tunul de ceata va asigura protectia activa a obiectivului, prin crearea unei bariere fizice de ceata alba, densa si opaca, intre infractor si tinta.

Obiectivul meu este dotat deja cu sistem de alarma la efractie, se recomandă instalarea si a unui tun de ceata?

Da, deoarece timpul mediu necesar pentru jefuirea unei case de locuit este de cca. 3 minute, in timp ce in cazul unui magazin acesta este de doar 1-2 minute! Timpul necesar pentru deplasarea echipajului de interventie la obiectivul protejat este de minim 5 minute, uzual 10-15 minute daca echipajul nu staţioneaza in vecinatatea obiectivului. Astfel, in majoritatea cazurilor, echipajul de interventie soseste prea tarziu, doar pentru constatarea pierderilor. Daca obiectivul este dotat si cu sistem de securitate cu ceata, acesta in 20 secunde va asigura protectia necesara in vederea impiedicarii finalizarii cu succes a tentativei de furt sau jaf.

Ce protectie pot realiza cu tunul de ceata?

• minimalizarea bunurilor sustrase prin efractie;
• protecţia valorilor usor deplasabile: bijuterii, documente, calculatoare, etc.;
• prevenirea distrugerii mobilierului, echipamentelor electronice;
• prevenirea agresarii angajatilor cu ocazia jafurilor;
• prevenirea tentativelor ulterioare.

Cum pot sa scap de ceata?

Cu toate ca ceata generata este asa de opaca incat infractorul nu isi poate vedea nici propria mana, este nevoie in medie de doar 20 minute pentru aerisirea incaperii. Dupa aceasta nu se va constata nici o depunere pe obiectele din incapere. Ceata nu cauzeaza deteriorari ale mobilierului, obiectelor de birotica sau echipamentelor electronice. Infractorul nu are nici o sansa sa astepte disiparea cetii, deoarece cu ajutorul functiei puls, tunul poate mentine ceata pana la 4 ore in spatiul protejat.

Este costisitoare mentinerea in functiune a tunului de ceata?

Nu, in stare de veghe consumul de curent al tunului de ceata este asemanator cu al unui bec de iluminat obisnuit.

Alarmele false vor fi o problema?

Nu, sistemul de securitate cu ceata a fost proiectat astfel incat cu ajutorul detectorului suplimentar sa previna activarea datorita alarmelor false. Tunul de ceata se poate instala si in spatii dotate cu sistem de detectare si alarma la incendiu, deoarece este in stare sa inhibeze activarea acestuia in spatiul protejat. Deasemenea, si sistemul de detectare si alarma la incendiu poate inhiba activarea tunului de ceata, pentru a facilita interventia pompierilor.

Ceata generata are miros?

Ceata are o miros usor dulceag datorita componentilor speciali. Dupa o aerisire consistenta, aceasta va dispare fara a lasa in urma nici un fel de reziduuri si fara a se inbiba in confectii.

Este otravitoare ceata inhalata?

Nu, ceata nu este toxica, nu este nociva nici inhalarea unei cantitati de ceata cu o concentratie mai ridicata, pe o perioada mai mare de timp. Ceata este asemanatoare celei utilizate in discoteci, teatre sau concerte, dar fluidul XTRA+ este special creat pentru utilizare in scopuri de securitate si ramane in suspensie o durata mai mare de timp.

Ceata imi deterioreaza bunurile aflate in spatiul protejat?

Institutul Tehnologic Danez a testat pe diverse produse, obiecte si materiale fluidul de ceata utilizat in cadrul tunurilor de ceata produse de compania PROTECT, si l-a gasit complet inofensiv. Deasemenea, a fost testat si efectul ceţii asupra circuitelor electronice, confectiilor, mobilierului, etc. Testele au fost realizate in laborator si in colaborare cu diversi clienti.

Daca totusi aveti retineri, nelamuriri sau dispuneti de materiale speciale care considerati ca s-ar putea deteriora din cauza efectului de ceata, va rugam sa ne contactati.