Magazine de bijuterii

Afaceri cu risc ridicat. Sistemul de securitate cu ceata este obligatoriu.

jewellerF

Magazinele de bijuterii sunt obiective extrem de vulnerabile datorita prezentei banilor si a bijuteriilor, supuse unui risc ridicat la securitatea fizica la efractii si jafuri, risc care poate fi diminuat aproape la zero prin amplasarea unui tun de ceata in zona rafturilor de bijuterii si a seifului.

Astfel, in timpul orelor de program, daca personalul este atacat, acest atac poate fi contracarat cu usurinta prin apasarea unui buton sau a unei pedale de panica, semnal care va declansa instantaneu tunul de ceata, astfel in cateva secunde atacatorul va fi invaluit intr-o ceata alba, densa, impenetrabila. Pe langa efectul psihologic de surpriza, acesta va fi blocat in continuarea atacului si va alege sa fuga de la locul faptei.

In afara orelor de program, in cazul unei efractii, sistemul de alarma la efractie va transmite semnalul principal de declansare a tunului de ceata. Pentru evitarea alarmelor false se va instala si un detector de efractie care va asigura semnalul secundar de declansare. Infractorul va fi invaluit in cateva secunde in ceata si va alege sa paraseasca de urgenta obiectivul, vizibilitatea fiind redusa aproape la zero, fiind imposibil sa continue tentativa existand si riscul ca sa fie surprins de echipajul de interventie.

Aceste jafuri si efractii se desfasoara cu rapiditate, conform statisticilor in 0,5 – 2 minute sunt finalizate cu succes, iar datorita  timpului ridicat de interventie a echipajului care este de 5-10 minute, singura modalitate de protectie REALA este dotarea magazinelor de bijuterii cu aceste sisteme ACTIVE de securitate cu ceata, care creaza bariera fizica necesara intre infractor si tinta acestuia, in vederea impiedicarii finalizarii cu succes a infractiunii.

Nici sistemele de supraveghere video cu circuit inchis TVCI nu ajuta prea mult, de obicei infractorii poarta cagule sau alte obiecte vestimentare cu care isi acopera fata, chiar daca camerele video au o rezolutie corespunzatoare, imaginile preluate nu sunt de folos, in majoritatea cazurilor nu duc la identificarea infractorilor.

Vedeti aici filme demonstrative despre modul de amplasare si functionare a tunurilor de ceata:

 

 

 

 

Vedeti aici filme demonstrative despre reactia infractorului la intalnirea cu ceata:

 

Reactia infractorilor in cazul jafurilor:

 

 

 

 

Reactia infractorilor in cazul efractiilor:

 

 

Vedeti aici ce spun beneficiarii despre protectia cu ceata a magazinelor de bijuterii:

 

TALIZMAN„Urmare a efectuarii analizei de risc pentru magazinul nostru de bijuterii conform legislatiei in vigoare, pentru diminuarea riscului la securitatea fizica, odata cu instalarea sistemelor clasice de alarma la efractie si supraveghere video, am decis si integrarea unui sistem de securitate cu ceata.
Am optat pentru un tun de ceata produs de compania daneza PROTECT pe baza analizei raportului optim investitie / eficienta, acesta fiind singurul sistem de securitate cu ceata din lume ce genereaza ceata la capacitate maxima timp de un minut continuu.
Asadar recomand dotarea tuturor magazinelor de bijuterii cu sisteme de securitate cu ceata PROTECT, acesta fiind singurul sistem de securitate activ care protejeaza efectiv impotriva efractiilor, jafului si a actelor de vandalism.” – Fodor Csaba, administrator, TALIZMAN SRL.

 

ND Market logo„Cu toate ca magazinul nostru de bijuterii este dotat cu toate tipurile de sisteme de securitate prevazute ca obligatorii de legislatia in vigoare, am optat si pentru instalarea unui tun de ceata produs de compania daneza PROTECT, deoarece ne asigura securitatea suplimentara pe care sistemele conventionale nu le pot oferi, aici ma refer in special la protectia activa instantanee, si de asemenea imi asigura un somn linistit.
Asadar recomand dotarea tuturor magazinelor de bijuterii cu sisteme de securitate cu ceata PROTECT, acestea fiind singurele sisteme de securitate active care protejeaza eficace impotriva efractiilor, jafului si a actelor de vandalism.” – Nagy Lakatos Carol, administrator, I.F.N. ND MARKET SRL.

Revoltele din 09 august 2011 nu au ocolit nici magazinul de bijuterii Bhagwanji Rams & Sons din Londra. La numai cateva secunde de la atac, infractorii au fost fortati sa dea inapoi de catre un tun de ceata PROTECT 600i. Vizualizati interviul cu dl. Rams, proprietarul magazinului.

 

Daca magazinele de bijuterii nu sunt protejate cu aceste sisteme ACTIVE de securitate cu ceata, se pot intampla evenimente ca cele prezentate in continuare:

 

Magazin de bijuterii Bucuresti – 670.000 EURO

Jaf la doua magazine de bijuterii din zona Obor din capitala. Hotii au furat 24 de kilograme de aur.

 

 


 

Magazin de bijuterii Oradea – 6,1 milioane lei

Jaf de proportii la Oradea. Hotii au furat sapte kilograme de aur.

Seful Inspectoratului Judetean de Politie Bihor sustine ca din magazinul de bijuterii spart in noaptea de joi spre vineri la Oradea hotii au furat 6,8 kilograme de bijuterii din aur, iar valoarea prejudiciului ajunge la 6,1 milioane de lei.
Hotii au ocolit sistemul de alarma si s-au ferit si de camerele de supraveghere. Politistii analizeaza acum toate imaginile surprinse in magazin, in incercarea de a-i indentifica.
Se pare ca intrusii au reusit sa ocoleasca sistemul de alarma pentru ca au patruns in magazin folosindu-se de niste schele montate pe un peretele exterior al cladirii.
De acolo au urcat pe un acoperis si au smuls grilajul de fier al unei ferestre. Odata ajunsi inauntru, au intrat in primul magazin cu bijuterii intalnit si au luat tot aurul de pe galantare.
Patroana magazinului pradat a fost prima care si-a dat seama ce s-a intamplat. A facut un atac de panica si a fost transportata la spital.

 


 

Casa unui bijutier din Timisoara – 100.000 EURO

Casa patronului unui magazin de bijuterii a fost jefuita.

Hotii au furat un seif in care se aflau 50.000 de euro si bijuterii in valoare tot de 50.000 de euro. Dar nu s-au multumit cu atat. A fost paguba si-n frigider! A fost un jaf atat de relaxat incat s-au oprit sa si manance in bucataria vilei pe care o jefuiau.
In casa se afla numai fiul patronului, in vârstă de 13 ani, care a fost inchis in baie de catre hoti. Se pare ca atacatorii l-au obligat pe fiul proprietarului sa le arate unde este cutia de valori.

 


 

Magazin de bijuterii Deva – 300.000 RON

 

Cu o simpla gaura in tavan doi hoti din Deva au dat lovitura vietii. Au furat 99 de ceasuri si 2 kilograme de bijuterii din aur. Si nu i-a deranjat nimeni. Sunt cautati acum de politisti.

 


 

Magazin de bijuterii Petrosani – 300.000 RON

Hotii de bijuterii, de negasit.

A trecut aproape un an si nimeni nu a dat de urma hotilor care au plecat din cel mai mare magazin de la Petrosani, cu peste 2 kilograme de bijuterii. Politistii spun ca inca fac cercetari, deoarece nici urma de hotul care a reusit, ca in filme, sa se strecoare din interiorul magazinului, afara pe o cordelina cu care a coborat de la ultimul etaj, fara sa fie filmat de camerele de supraveghere. Bogdan Nitu, purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara spune ca hotul a furat bijuterii din cadrul complexului commercial din Petrosani, in valoare de peste 300.000 de lei.
Furtul de la Petrosani a avut loc in luna iunie, iar doua luni mai tarziu, la Deva, un alt jaf in acelasi stil a avut loc. Atunci, hotii au decupat plafonul si au intrat cu ajutorul a doua scari telescopice, fara ca paznicii sa ii observe. In urma cu mai bine de doi ani si jumatate, un stil similar de operare l-a avut si hotul de la Ulpia Shopping Center din Deva, pe care politistii nu l-au prins nici pana astazi. Din datele celor doua anchete paralele, de la Deva si cea de la Petrosani, politistii nu exclud ca hotul sa fie acelasi.

 


 

Magazin de bijuterii Baia Mare – 20.000 RON

Jaf ca-n filme la Baia Mare. Un magazin de bijuterii a fost pradat de doi indivizi necunoscuti. Cu cagula pe fata unul dintre ei a dat buzna inauntru in timp ce al doilea a ramas de paza. Le-a ametit pe vanzatoare cu un spray paralizant.

 


 

Magazin de bijuterii Bacau

Jaf spectaculos la Bacau: hotii au plecat cu cateva kilograme de bijuterii.

Un jaf spectaculos a fost suprins de o camera de supraveghe, din Bacau. S-a petrecut intr-un centru comercial si tinta hotilor au fost doua vitrine cu bijuterii.
Politistii ii cauta acum, desi nu stiu mai nimic despre ei. Au aflat de jaf abia dimineata, pentru ca, desi existau alarme anti-furt, niciuna nu s-a declansat in momentul loviturii.
Indivizii au dat lovitura dupa miezul noptii. S-au asigurat mai intai ca nu-i vede nimeni si au mutat camerele de supraveghere de la intrarea in centrul comercial, in asa fel incat acestea sa nu-i surprinda in fapt.
N-au prevazut insa ca pe sediul unei banci din apropiere este montata o alta camera de supraveghere, care i-a filmat pe toti 5 in actiune.
Din imagini reiese ca 2 persoane au intrat sa fure in timp ce restul le-au asigurat protectia.
Firma de protectie care asigura paza centrului spune ca exista o explicatie pentru care hotii au putut lucra in voie: „Nu s-a declansat nici o alarma si nici nu avea cum pentru ca pe zona in care s-a intrat sunt 2 senzori, ambii obturati de catre o reclama atarnata de chiriasi”, a declarat Marius Adiaconitei – reprezentat firma de paza.
Deocamdata nu stie nimeni cate kilograme de bijuterii au fost furate din vitrinele magazinelor si nici nu exista indicii despre hoti.

 


 

Magazin de bijuterii Navodari

Film jafului de la Magazinul de  Bijuterii din Navodari.

 

Solicitati ASTAZI o demonstratie gratuita de functionare a sistemelor de securitate cu ceata!