Modalitati de protectie

Pentru a realiza dimensionarea si estimarea corecta in ceea ce priveste protectia cu ceata, pe baza analizei de risc, va trebui sa raspundeti la urmatoarele intrebari: Exista zone ale spatiului de protejat care trebuie acoperite prioritar, sau intreg spatiul trebuie acoperit dintr-o data?


Tunurile de ceata PROTECT ofera diverse posibilitati de protectie cu ceata, in functie de arhitectura, mobilierul si obiectele de valoare din spatiul de protejat.

Cele doua modalitati de baza pentru protectia cu ceata sunt: protectia focalizata si protectia totala/protectia completa.

Protectia focalizata a bunurilor de valoare

Protectia focalizata este alegerea perfecta pentru protectia imediata a celor mai valoroase bunuri si valori. Cu protectia focalizată, valorile importante, in doar 5 secunde, sunt acoperite cu un val dens, alb, de ceata uscata si opaca.

Protectia focalizata este ideala atunci cand doriti sa acoperiti prioritar anumite zone ale unui spatiu – cum ar fi seifurile, display-urile de bijuterii, rafturile cu tigari si alcool, etc.

Point security with fog. Burglary protection of the most valuable items

In functie de dimensiunea incaperii, totul va fi acoperit cu ceata in 20 de secunde, insa obiectele cele mai importante vor fi acoperite prioritar in cateva secunde.
Point security with fog. Burglary protection of the most valuable items

Lantul de farmacii MATAS din Danemarca foloseste protectia focalizata pentru a proteja parfumurile scumpe si alte produse de cosmetica din spatele tejghelei. In plus, numeroase magazine de bricolaj folosesc protectia focalizata pentru protejarea uneltelor electrice.

Protectia totala este ca o bariera impenetrabila

Protectia totala, cunoscută si sub numele de protectie completa, reprezinta protectia deplina cu ceata a unui spatiu sau al unui obiectiv. Protectia totala poate fi realizata cu un singur tun de ceata, avand aceeasi capacitate sau de capacitate diferita.
Full protection or total protection with one fog cannon

Protectia totala este utilizata in toate zonele si spaţiile, dar in special in depozite si spatii de birouri, unde obiectele de valoare sunt raspandite in intreg spatiul. Chiar şi cele mai mari cladiri de productie si depozite pot fi protejate total cu ceata.
In cazul in care exista un risc de spargeri in care sunt folosite autovehicule pentru a patrunde in cladire, sau obiectivul este expus la riscul de vandalism, protectia totala cu ceata este solutia ideala in vederea impiedicarii infractorilor sa isi finalizeze cu succes actiunea planificata.

Full protection or total protection with one fog cannon

Sisteme combinate

Efectele secundare ale protectiei focalizate sunt reprezentate de faptul ca ceata se raspandeste in cateva secunde si în alte parti ale spatiului protejat si, in functie de marimea spatiului si de capacitatea tunului de ceata, protectia totala a intregului spatiu poate fi realizata cu usurinta !
In cazul in care spatiul protejat este prea mare si un singur tun de ceata nu poate asigura protectia focalizata, respectiv protectia totala, adesea se instaleaza inca un tun de ceata suplimentar in vederea asigurarii protectiei complete. Combinand protectia focalizata si protectia totala se creaza cele mai defavorabile conditii pentru infractori.