Institutii financiar-bancare

 

Echipamentele IT, monitoarele, mobilierul si accesoriile sunt tintele preferate ale infractorilor. Tentativa se incheie repede insa, atunci cand ceața se extinde si obtureaza vederea.

Cele mai grave cazuri sunt jafurile in care sunt folosite vehicule pentru a sparge usa sau ferestrele, caz in care bancomatul este scos, de exemplu, cu un utilaj cu incarcator frontal. Daca insa banca are un sistem de securitate cu ceata, devine imposibila finalizarea actiunii.

Nu numai ca infractorii sunt orbiti de ceata, dar de asemenea, ceata atrage atat de mult atentia incat infractorii dispar.

Imaginea de mai sus prezinta doua tunuri de ceata amplasate pe pereti care protejeaza seiful si bancomatul, precum si masina de sortat monede si televizoarele cu ecran plat.

 

Protejarea bancomatelor

Tunurile de ceata PROTECT sunt instalate intr-un numar mare de banci din Marea Britanie, Danemarca si din intreaga lume. In străinătate, in special ATM-urile sunt protejate cu ceata (incaperi de dimensiuni reduse de unde poti retrage numerar in afara orelor normale de deschidere ale bancii).

Bancomatele nu reprezintă doar obiectul spargerilor, vandalismul este, de asemenea, o problema. Securitatea cu ceata face imposibil acest lucru.

ATMs and cash point machines

 

Protecția transportului de valori

Tunurile de ceata sunt instalate de asemenea, in zonele de tranzit unde vehiculele blindate sunt oprite pentru a manipula valorile.
Cel mai ridicat risc este la transportul valorilor de la vehicul in cladirea de siguranta. In strainătate, aceste zone sunt adesea tinta unor atacuri grave si jafuri. Prin activarea unui tun de ceata in cazul vizitatorilor nedoriti, personalul se poate retrage in interiorul cladirii sub acoperirea cetii.

 

Cateva referinte din sectorul financiar-bancar protejate cu sisteme de securitate cu ceata

Jyske Bank   Nordea   Spar Nord Bank   Sparekassen Kronjylland   Santander new   Bank of Ireland